‘Vermoorde Rudi Schouten in de val gelokt’

De 28-jarige Rudi Schouten, die op 3 april werd vermoord in Breda, is in de val gelokt. Dat zegt zijn broer, die getuige was van de moord, in BN/DeStem (€). Volgens de broer had Schouten die dag met een lid van Satudarah afgesproken om een probleem uit te praten, maar kwamen er direct drie mannen op hem af.

De broer stelt dat hij met Schouten was meegegaan omdat die de zaak niet helemaal vertrouwde. Hij wil niet zeggen waar het geschil over ging. Dat zou niets te maken hebben met de motorclub. Dat is bevestigd door de politie.

Wegrennen lukte niet

Hoewel de broers de zaak niet vertrouwden – ‘het ging immers om een lid van een motorclub’ – hadden ze niet verwacht dat het met de dood van Rudi zou aflopen. De broer zegt daarover in de krant:

‘Een gesprek met die man is er eigenlijk nooit geweest. Het was een val. Vrijwel meteen kwamen een paar mannen aanstormen die Rudi tegen zijn gezicht stompten. Hij dook ineen om zichzelf te beschermen, maar ze bleven slaan en schoppen. Rudi probeerde weg te rennen, maar dat lukte niet.’

Broer pakt bijl

Daarop heeft de broer een hakbijl uit zijn auto gepakt om Schouten te verdedigen, aldus de broer. Maar dat pakte totaal verkeerd uit:

‘Ik ben hovenier en heb altijd een bijl in mijn auto. (…) Ik heb met de vlakke kant van de bijl geprobeerd om die mannen bij Rudi weg te houden. Maar dat lukte niet, het waren er te veel. Ik liet de bijl vallen en daarmee zijn zij vervolgens op Rudi in gaan hakken. Ook hebben ze hem met een priem gestoken. Toen hij op de grond lag, hebben ze hem meerdere keren beschoten.’

Zes verdachten

Inmiddels zijn er zes verdachten in de zaak. Kort na de moord werd de 35-jarige Pearl S. uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht te hebben geschoten. Dinsdag werden vier andere verdachten, leden van Satudarah uit Breda en Etten-Leur, opgepakt op verdenking van moord. Een zesde verdachte meldde zich woensdag bij de politie.

Ook de broer is nog verdachte in de zaak, maar is wel op vrije voeten. Hij zat twee maanden vast voor een poging tot doodslag op de daders van de moord.

Lees ook:

Slachtoffer moord Breda was bekende van politie

Slachtoffer Breda deed moordpoging