Vermoorde sportschoolhouder tipte De Vries

De man die Peter de Vries tipte over de dubbele moord op Leon Rombouts en Manita Koenen in Kaatsheuvel, is de vermoorde Mondher Bennour uit Almere. Dat bleek uit de uitzending van Peter r. de Vries van zondagavond. In twee verborgen camera-acties was te zien dat er drie mannen zijn die ernstig verdacht betrokken zijn bij de dubbele moord. Mondher sprak daarover met de politie in 2010 en werd in 2011 voor zijn woning in Almere doodgeschoten. 

Het is onduidelijk of de dood van Bennour een gevolg is van ‘het praten’ met De Vries en de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden in deze zaak, zeker een daarvan was volgens Bennour de schutter in Kaatsheuvel, maar ze zijn allemaal weer vrijgelaten.

Tijdens de opnamen van Peter r. de Vries sprak ene Nadir, lid van de sportschool van Bennour, over zijn betrokkenheid bij de dubbele moord in Kaatsheuvel. Hij zou ongeveer een maand het huis van de slachtoffers hebben geobserveerd, maar toen hij in de gaten kreeg dat Leon Rombouts en Manita Koenen dood moesten, trok hij zich terug.

Op de beelden wijst Nadir twee verdachten aan die hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de dubbele moord. Een daarvan heeft al acht maanden in voorarrest gezeten in deze zaak, maar staat weer op vrije voeten. Het vermoeden bestaat dat de opdracht voor de moorden van de ex-vriend van Manita Koenen komt.

Peter de Vries verweet vorige week justitie dat ze niks hebben gedaan met de informatie die hij in 2010 aan het parket in Breda had overhandigd.

Meer over de dubbele moord in Kaatsheuvel en de moord op Mondher Bennour:

Sportschoolhouder in Almere geliquideerd

Bennour wist meer van dubbele moord

De moorden in Kaatsheuvel

Bennour: Politie zoekt twee mannen

Aanhoudingen moordzaak-Bennour

Derde verdachte moord Bennour