Vermoorde de zoon zijn vader? (UPDATE)

Tegen de 41-jarige zoon van de vermoorde Brabander Bart Hillen (67) uit Helmond eiste het Openbaar Ministerie voor de rechtbank in Den Bosch donderdag 20 jaar cel. Het ingepakte stoffelijk overschot van Hillen werd vorig jaar mei gevonden in de Zuid-Willemsvaart.

Datingsites

Een anonieme brief wijst naar andere daders, aldus Brabantse media. Volgens de brief aan het Eindhovens Dagblad is Sander Hillen verantwoordelijk voor de moord op zijn vader maar twee criminele broers en hun zus. Deze zus zou via datingsites contact leggen met alleenstaande mannen. Vervolgens zou zij met een slachtoffer een uitstapje maken zodat de twee broers het huis van het slachtoffer leeghalen.

Uit het raam

Bart Hillen

Dat zou ingeval van Hillen op één of andere manier verkeerd zijn afgelopen. Hillen viel tijdens een confrontatie met de broers uit het raam en kwam om het leven.

Uit forensisch onderzoek blijkt echter dat de dader van de moord moet, gezien de geconstateerde verwondingen, achter hem moet hebben gestaan. Het slachtoffer droeg een pyjama en er werden bloedspetters gevonden in zijn slaapkamer.

Politieonderzoek naar de inhoud van de brief zou niets hebben opgeleverd, terwijl het bewijs tegen Sander Hillen bleef staan. Sander reed in Eindhoven in de Mercedes van zijn vader. Op zijn laptop telefoon was onder meer gezocht naar ‘verkopen van eigendom van vermiste’, ‘moord met gif zonder sporen’, ‘lijkverzwaring’ en ‘neersteken zonder bloedsporen’.

Boos

Volgens de verslaggever van het Brabants Dagblad reageerde Sander in de rechtszaal boos op de beschuldiging. Hij ontkende dat hij op zijn telefoon heeft gezocht met die zoektermen. Volgens hem was hij net uit de gevangenis en had hij de telefoon niet in gebruik.