Veroordeelde coke-smokkelaar opgepakt

De politie in Rotterdam heeft dinsdag bekendgemaakt dat afgelopen vrijdag een man is aangehouden die in 2014 is veroordeeld in een grote cocaïnezaak. De 41-jarige man is vrijdagmiddag op de Jacques Dutilhweg in Rotterdam aangehouden. Hij stond internationaal gesignaleerd.

Appèl

het Openbaar Ministerie verdenkt hem van een sturende rol bij het smokkelen van coke met koeriers vanuit de Antillen. De koeriers verpakten de cocaïne op hun lichaam. Hij werd in mei 2013 aangehouden op verdenking van deze feiten maar werd daarna door de raadkamer van de rechtbank op vrije voeten gesteld. De officier van justitie stelde succesvol appèl in tegen deze beslissing maar toen de politie de man weer wilde oppakken was hij onvindbaar.

Cassatie

De zaak tegen de man kwam in de tussentijd wel op zitting. Hij is tot twee keer toe door de Rotterdamse rechtbank en ook het Haagse gerechtshof veroordeeld. In september vorig jaar kreeg hij in hoger beroep 40 maanden gevangenisstraf opgelegd. De verdachte is tegen deze uitspraak in cassatie gegaan. In afwachting daarvan zit hij nu 90 dagen in voorarrest, zoals in 2013 naar aanleiding van het appel van de officier van justitie was besloten.