Veroordeelde scooterdrama bij toeval opgepakt

Bij toeval heeft de politie een 27-jarige man uit Nijmegen opgepakt die nog een celstraf van 4 jaar moet uitzitten. Hij was voortvluchtig na een definitieve veroordeling voor doodrijden van een man na een overval in 2010.

Herkenbosch

Twee getuigen zagen maandag iets na 14.30 een auto op de Fazantstraat in Herkenbosch tegen een lantaarnpaal rijden, die scheefzakte. Ze zagen hoe de automobilist vervolgens wegreed en gaven het kenteken aan de politie door. Agenten gingen de man opzoeken op zijn adres. Hij bleek nog een straf te hebben uitstaan voor het zogenoemde Nijmeegse scooterdrama.

Vluchten

De man was een van de veroordeelden in de Nijmeegse scooterzaak van 2010, waarbij twee mannen na een overval, op de vlucht voor de politie, met een scooter iemand doodreden. De Hoge Raad besloot afgelopen februari dat beide scooterrijders voor bijna vier jaar de cel in moeten. In 2016 had het gerechtshof in Den Bosch besloten dat de twee schuldig waren aan dood door schuld.

Nadat de verdachte maandag was aangehouden probeerde hij geboeid en al te vluchten door het op een rennen te zetten. Agenten wisten hem weer te achterhalen.

Zie ook:

Dood door schuld in Nijmeegse scooterzaak

Hof wil schouw in Nijmeegse scooterzaak