Veroordeelde ‘zuurmoorden’ overleden

Ron van K. uit Geleen, die is veroordeeld in de zogenoemde zuurmoorden-zaak, is afgelopen zondag dood gevonden. Van K. was na een celstraf van dertig maanden net een ruime week op vrije voeten. Over de doodsoorzaak van Van K. is nog niets bekend. Dat meldt De Limburger dinsdag.

De overleden Ron van K. werd in juni van dit jaar veroordeeld voor het wegmaken van de stoffelijke overschotten van Mohamed Al Jader (foto) en Alan Gergeri. Twee leden van het Limburgse gezin L. werden veroordeeld tot dertien en vijftien jaar cel. Twee andere gezinsleden werden vrijgesproken.

Van K. heeft tijdens de zittingen in juni in de rechtbank in Maastricht belastende verklaringen afgelegd over het Limburgse gezin L. De moeder en een zoon van het gezin moeten een jarenlange celstraf uitzitten.

Afgelopen zondag werd Ron van K., die net ruim een week vrij was, dood gevonden. Over de doodsoorzaak van het slachtoffer is niets bekend. Van K. had het grootste deel van de dertig maanden celstraf al in voorarrest uitgezeten.

Lees ook:

'Bekentenis in zaak zuurmoorden' (UPDATE)

Dagboek over zuurmoorden gevonden

Hub L. uitgeleverd door Spanje