Veroordeelden gepakt op Schiphol

De koninklijke marechaussee heeft de afgelopen week op Schiphol meerdere personen aangehouden die werden gezocht door justitie. In twee gevallen stond er een celstraf van ruim een half jaar open. Een 67-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden in verband met een veroordeling voor oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. Hij moet nog 178 dagen de cel in en 24.000 euro schadevergoeding betalen.

Bij aankomst op Schiphol liep een 29 jarige man uit Curaçao tegen de lamp. Hij zal nog 40 dagen gevangenisstraf uit moeten zitten voor een veroordeling wegens overtreding van de Opiumwet en de Wet wapens en munitie, meldt de marechaussee vrijdag.

Verder werden een 32 jarige man uit Haarlem, een 38 jarige man uit Sittard en een 30 jarige Amsterdammer gearresteerd. De Amsterdammer moet nog zeker 200 dagen zitten. De andere twee hadden korte celstraffen openstaan.

Naast de ruim 22.000,- euro aan openstaande boetes die zijn geïnd, hebben de grensbewakers van de Marechaussee afgelopen week ook nog 4 personen aangehouden die door diverse andere politie-eenheden gezocht werden in lopende onderzoeken.