Veroordeling moord Milly definitief

Sander V. is definitief veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar met tbs voor de moord op de 12-jarige Milly Boele. Dat heeft de hoge raad vrijdag bepaald. V. wilde dat zijn zaak door het gerechtshof werd overgedaan, maar de hoge raad ziet daar geen reden voor.

Sander V. lokte op 10 maart 2010 zijn buurmeisje mee met een verhaal over katten. In zijn huis maakte hij haar mobiele telefoon kapot en verkrachtte haar in de badkamer. Nadat hij haar met zijn riem had gewurgd, verpakte hij haar lichaam in vuilniszakken en begroef haar in zijn tuin. Daar werd het lichaam van het meisje zes dagen later opgegraven nadat de vriendin van V. zich bij de politie had gemeld.

Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde Sander V. in april 2012 tot een celstraf van 18 jaar en tbs. Hij werd eerder door de rechtbank tot dezelfde straf veroordeeld, maar toen ging het om doodslag. In hoger beroep achtte het hof moord bewezen, maar kwam toch uit op dezelfde straf.

De verdachte klaagde bij de Hoge Raad over de motiveringen van het hof wat betreft de bewezenverklaring van de voor moord vereiste voorbedachte raad en van de verkrachting . De Hoge Raad ziet in deze klachten geen grond voor cassatie, meldt de hoge raad in een persbericht.

Lees ook:

Sander V. bedreigd in gevangenis

Lees hier alles over deze zaak.