Veroordeling in “strandmoord” Zeebrugge

De 62-jarige Nederlandse Egyptenaar El Sayed Farag is door de rechtbank in Brugge veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij is schuldig bevonden aan doodslag op zijn vriendin Daisy Vergote (43) uit Zeebrugge. ‘De moordenaar loopt nog rond’, riep Farag toen de rechter het vonnis voorlas.

Woede

Het lichaam van Vergote werd op 24 juli 2014 gevonden. Zij was prostituee van beroep en de vriendin van “Mike” Farag. De rechtbank gaat ervan uit dat hij wilde dat ze zou stoppen met haar werk. Hij zou haar in woede door verwurging hebben omgebracht. Volgen Belgische media was Farag eerder al eens veroordeeld in Nederland voor mishandeling van de vrouw.

Condooms

Toen haar lichaam rond 07.15 werd gevonden lagen tussen haar benen lagen drie gebruikte condooms. Die bleken te zijn gebruikt door de laatste klant die de vrouw had gehad. De rechtbank denkt dat Farag die daar heeft neergelegd om de recherche op een dwaalspoor te brengen. Vaststaat voor de rechters dat hij Vergote midden in de nacht nog heeft ontmoet, nadat zij haar laatste klant ontving. Mogelijk is de vrouw rond 03.00 vermoord. Rond dat tijdstip hoorden twee buren een half uur lang gestommel. Rond 04.00 heeft Farag geld gepind met twee bankpassen van het slachtoffer. Om 05.00 zette Farag zijn gsm weer aan, nadat hij die even voor twee uur had uitgezet.