‘Verwisseling met iemand uit sekswereld’

De dood van Alouis Meijerink (47) uit Beckum in 1997 heeft volgens de politie te maken met een conflict in de sekswereld. Niet Meijerink, maar een overbuurman (22) zou het beoogde doelwit zijn geweest van een zware mishandeling. Uiteindelijk werden Alouis Meijerink en zijn vrouw het slachtoffer. Een persoonsverwisseling dus.

Timmerman Alouis Meijerink woonde samen met zijn vrouw en drie kinderen in het plaatsje Beckum, bij Hengelo (Overijssel). Op zaterdagavond 23 augustus 1997 worden hij en zijn vrouw in hun woning zwaar mishandeld. Alouis overlijdt een jaar later aan de gevolgen.

conflict seksmilieu

De politie heeft al eerder vier aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de zware mishandeling, maar dat leidde niet tot de oplossing. De zaak is sinds oktober 2012 weer heropend na nieuw binnengekomen informatie.

Volgens de politie hebben de daders zich vergist in de woning en dus ook in de slachtoffers. De huizen in de straat waar familie Meijerink woonde, lijken erg op elkaar en aan de overkant woonde een 22-jarige man die conflicten had met mensen uit de sekswereld van Enschede. De politie vermoedt dat de daders het op hem hadden gemunt.

De nieuwe informatie die bij de politie is binnengekomen wijst ook in de richting van het seksmilieu in Enschede