Verzoek beëindiging vervolging dubbele moord

Marcel Heuvelmans en Geert-Jan Knoops, de advocaten van Lau G., hebben de rechtbank verzocht om de strafzaak tegen G. te beëindigen. De man wordt verdacht van een dubbele moord op Fouad Bendella  (23) en Karim Fourkour (19) in 2006. De twee wilden waarschijnlijk een wietplantage beroven waarvan G. de eigenaar was.

Volgens de advocaten hebben getuigenverhoren van afgelopen dinsdag niets nieuws opgeleverd en zijn er daarom niet genoeg bezwaren om G. te vervolgen. Dat meldt De Limburger. Het is de derde keer dat een verzoek wordt ingediend om de zaak tegen G. te beëindigen.

De twee slachtoffers worden sinds mei 2006 vermist. De lichamen zijn nooit gevonden maar justitie gaat ervan uit dat ze zijn vermoord. In de woning van de kwekerij die de twee wilden bedroven, zijn een plas bloed bloed en sporen van geweld gevonden.

Waarschijnlijk zijn Bendella en Fourkour betrapt nadat een stil alarmsysteem is afgegaan. Lau G. was samen met Geert G. eigenaar van de kwekerij. Lau G. werd eind december vrijgelaten, Geert G. was al langer op vrije voeten.

Lees ook:

Arrestatie dubbele liquidatie Venray

Oude verdachten vast voor dubbele moord

‘Verdachte dubbele moord Venray vrij’

Tweede verdachte dubbele moord Venray vrij