Executie-actie in Noord-Nederland

De politie heeft zaterdag in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen een executieactie gehouden. Bij een dergelijke actie worden mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten of achterstallige boetes moeten betalen. Doelstelling is het innen van boetes en het verbeteren van het betaalgedrag van veroordeelden.

636 dagen

Tijdens de executieactie zijn in totaal 416 adressen bezocht. Daarbij zijn 66 personen aangehouden. Zij moeten gezamenlijk een straf van 636 dagen uitzitten. Daarnaast is 29.826 euro geïnd, is één voertuig buitengebruik gesteld, is van twee personen DNA afgenomen en is aan vijf personen een vonnis betekend.

Boetes

In Drenthe werden 15 personen aangehouden. Er werd voor 4991,50 euro aan openstaande boetes geïnd. In Friesland werden 22 personen aangehouden. Er werd voor 15.000 euro aan openstaande boetes geïnd. In Groningen werden 29 personen aangehouden. Er werd voor 9834,50 euro aan openstaande boetes geïnd.

80 agenten

In totaal zijn in Noord-Nederland zo’n 80 agenten met de actie bezig geweest. Naast medewerkers van de politie namen ook medewerkers van de Dienst Vervoer en Ondersteuning van de Dienst Justitiële Inrichtingen deel aan deze actie. In de toekomst zullen vaker van dit soort gezamenlijke acties worden gehouden, aldus de politie in Noord-Nederland.