Huurmoordenaar verdacht van 40 moorden

In de Amerikaanse staat Californië staat een man terecht voor negen moorden, maar hij wordt ook door andere staten gezocht. Hij heeft bekend in tientallen jaren zeker 40 mensen om het leven te hebben gebracht.

Geweldsman

José Manuel Martinez (51) heeft rechercheurs gezegd te hebben gewerkt als een geweldsman voor een drugskartel. Dat heeft Errek Jett, hoofdofficier van justitie in Lawrence County, Alabama, tegen media in de Verenigde Staten verklaard.

Stroom

Martinez werd vorig jaar gearresteerd toen hij uit Mexico de grens naar Arizona wilde passeren, hij werd daarna overgebracht naar Alabama om terecht te staan voor een moord uit 2013. Toen zijn aanhouding eenmaal bekend was kwam er een stroom van verzoeken van recherche over de hele VS om Martinez te kunnen horen.

Aardige man

Martinez zegt nu mee te willen werken aan een proces in Alabama, zodat hij snel naar Californië kan voor de zaak daar. Volgens zijn advocaat is Martinez een aardige en beleefde man en geen doorgewinterde moordenaar, maar 'leuk om mee te praten'. Daar denkt de openbaar aanklager in Californië anders over.

Bed

De slachtoffers in Californië waren tussen de 22 en 56 jaar oud. Eén man werd doodgeschoten in 1980 toen hij op weg was naar zijn werk. Een andere man werd in zijn bed doodgeschoten terwijl zijn vier kinderen thuis waren. Andere slachtoffers werden doodgestoken. Alle moorden in deze staat zou hij hebben uitgevoerd voor geld. Martinez woonde in een kleine plaats in Californië. Zijn advocaat noch Martinez hebben iets gezegd over de opdrachtgevers waar hij voor werkte.