Video: Allahoe Akbar, piraten en pissen verboden

In de rubriek ‘Video van de Week’, dit keer aandacht voor een Allahoe Akbar roepende Hagenees, een confrontatie met piraten in de Golf van Aden en een uit de hand gelopen arrestatie in Amerika. Kijken na de break.

Anderhalve week geleden werd een doorgedraaide man, die zwaaide met een mes, door de Haagsche politie uitgeschakeld met een waarschuwingsschot en daarna met een kogel in zijn been. De man werd op het Hobbemaplein in de Schilderswijk neergeschoten.

1. Been doet au

Terwijl hij kermend van de pijn op de grond ligt, roept hij tientallen malen ‘Allahoe akbar‘ (God is groot). Van het incident is deze week een video opgedoken. Over het motief van de man is nog niets bekend.

2. Schieten op piraten

Voor de kust van Somalië is piraterij nog steeds een groot probleem. Koopvaardijschepen hebben tegenwoordig bewapend personeel aan boord dat er niet voor terug deinst om te schieten op piraten. Zoals deze totale shoot-out.

3.Pissen niet toegestaan

De politie in Charlevoix, Michigan besluit een man aan te houden wegens rijden onder invloed. De man, Jared Martin vraagt aan de politieman of hij nog even zijn blaas mag legen voordat hij op transport gaat. Dat vindt de politieman niet goed. Daarna loopt het behoorlijk uit de hand. Jared wordt boos, de politie probeert hem met een taser neer te krijgen. De vader van Jared besluit met zijn auto op de politieman in te rijden en krijgt een paar kogels in zijn lijf. Kortom: chaos.