VIDEO: politieblunder, AR-15 en dummy dakloze

In de rubriek ‘Video van de Week’ dit keer drie opmerkelijke fragmenten uit de Verenigde Staten van Trump. Een dummy-dakloze, een snelle shootout in Colorado en een enorme blunder van de politie in Jackson. Kijken na de break.

In het eerste filmpje zien we een man met een semi-automatisch AR-15 machinegeweer en een politieagent met zijn dienstwapen. Gek genoeg wint de agent.

 

1. AR-15 tegen pistool

Het gebeurde afgelopen week in Littleton, Colorado. De 25-jarige Marcus Rivas rijdt in een SUV en wordt aan de kant gezet door een patrouillerende agent. Als de politieman naar de auto loopt, stapt de bestuurder uit en maakt hij een soort slaande, aanvallende beweging met het machinepistool. De agent bedenkt zich geen moment en schiet hem razendsnel met twee kogels neer.

2. Dummy-dakloze

De politie in Las Vegas heeft een etalagepop gebruikt als dummy in de jacht op een moordenaar. Eerder werden in de gokhoofstad van Amerika twee zwervers doodgeslagen door een onbekende man. De politie besloot een dummy neer te leggen op straat en er een camera op te richten. Op zeker moment komt er een man aan die met een klauwhamer op de pop in slaat. Het is de verdachte Shane Schindler, die is aangehouden.

3. Media eerst

Gigantische blunder van de politie in Jackson, Missisippi. Een jongen van 6 jaar wordt dodelijk geraakt bij een schietpartij. De politie besluit een persconferentie aan de plaatselijke media te geven, maar vergeet de ouders van het jongetje tijdig te informeren. Tijdens de persconferentie komt de vader verhaal halen (op 2’40 in het filmpje) en hoort hij dat zijn zoon overleden is.