VIDEO: beide overvallers Deurne bewapend

De twee mannen die afgelopen vrijdag werden doodgeschoten tijdens een overval op een juwelier in het Brabantse Deurne hadden beide een wapen. Een van hen had een vuurwapen en de ander was in het bezit van een ander wapen. Dat zei Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen maandagavond in het programma Nieuwsuur. Mogelijk is er ook nog een derde en een vierde dader betrokken bij de overval. Video na de break.

(Foto: beeld Nieuwsuur)

Volgens een getuige was er nog een derde persoon die zich verdacht gedroeg in de buurt van de juwelier die vrijdag werd overvallen. Justitie onderzoekt de betrouwbaarheid van die verklaring. Daarom zegt de Hoofdofficier niks over het tweede onbekende wapen bij een van de doodgeschoten mannen. 'Dat is daderkennis', aldus Hoofdofficier Nieuwenhuizen.

Vrijdag werden in Deurne twee mannen doodgeschoten tijdens een overval op een juwelier. De juwelier en zijn vrouw waren in het bezit van een vuurwapen, maar het is nog niet helemaal zeker wie er geschoten heeft. Justitie gaat er wel vanuit dat zij uit noodweer hebben gehandeld.

Hieronder een fragment uit het programma Nieuwsuur waar Peter Plasman, advocaat van de nabestaanden, zegt dat de familie genoegen neemt met noodweer als dat de uitkomst van het onderzoek blijkt te zijn. 'Ze willen net als ieder ander weten wat er gebeurd is.'