Video: media-ruzie over Holleeder

NTR-journalist Twan Huijs heeft de aanval geopend op De Telegraaf en John van den Heuvel. Gisteravond onthulde hij een email van Van den Heuvel aan Willem Holleeder waarin de Telegraaf aanbiedt een interview met de Heineken-ontvoerder te maken in een beveiligde villa. Ook geeft John van den Heuvel aan Holleeder de mogelijkheid om zelf de onderwerpen van het gesprek te bepalen en achteraf passages te mogen schrappen. Eerder deze week schreef de Telegraaf juist stukken waarin men schande sprak van het feit dat College Tour een podium bood aan Holleeder.

 

Twan Huijs en John van den Heuvel gingen vanochtend telefonisch met elkaar de discussie aan  in de radioshow van Giel Beelen. Huijs maakt ongekend harde verwijten aan de Telegraaf-verslaggever. Het gesprek begint op 6’25.

 

 

 

Interessante vraag is ook waarom Prof.mr. Stijn Franken, hoogleraar strafrecht en de advocaat van Holleeder, een vertrouwelijke email op straat gooit, in een kennelijke poging De Telegraaf en Van den Heuvel te beschadigen. Het is misschien begrijpelijk dat wie modder gooit, die terug kan verwachten, maar erg chique is het niet.