Video opgedoken van Haagse schietpartij

Van de schietpartij vorige week in de Haagse Schilderswijk blijken beelden te zijn gemaakt. Crimesite kreeg ze van een betrouwbare bron toegespeeld. Exclusieve video na de break.

Ruzie

Op de beelden is te zien dat een groep mannen ruzie met elkaar krijgt, daarna begint iemand te schieten en stuift de groep uiteen. Op zeker moment lijkt er ook iemand terug te schieten in de richting van de eerste schutter. In totaal worden er 9 schoten gelost. Eén persoon raakte lichtgewond aan zijn been. Het incident gebeurde op woensdag 16 mei jongstleden op de hoek van de Ruijsdaelstraat en de Breughelstraat in Den Haag.

Schotwond

Diezelfde avond hield de politie drie jongeren aan, die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest. Eén verdachte, een 18-jarige Hagenaar, werd nog op de plaats van het incident aangehouden. Politieagenten troffen meerdere hulzen en kogelinslagen aan. Op basis van een signalement van de mogelijke schutters werden kort daarna nog  twee verdachten (18  en 23 jaar) aangehouden. Een 18-jarige Hagenaar meldde zich met een schotwond in zijn been op de spoedeisende hulp. Hij heeft aangifte gedaan. De politie is bezig te onderzoeken wat er aan het schietincident vooraf ging.