Video: personeel rooft in verzorgingstehuis

De Leidse hoogleraar psychologie René Diekstra heeft beelden op het internet gezet van een diefstal in een verzorgingstehuis. Het slachtoffer is een familielid van Diekstra. Te zien is hoe een personeelslid van het verzorgingstehuis de vrouw eerst naar de wc brengt om daarna rustig door haar spullen heen te gaan. Het was de familie opgevallen dat geld in de portemonnee van de vrouw ten behoeve van dagelijkse uitgaven wel heel snel opraakte.

 

 

Diekstra heeft recent in het Leidsch Dagblad een column over het voorval geschreven. Daar kwamen veel reacties op en daarom besloot hij het beeld op internet te ze plaatsen. De stelende verpleegster is onherkenbaar gemaakt.

Diekstra: ‘Het bestelen van zwakke oude mensen die afhankelijk zijn van andermans hulp dat is volgens mij een grove schande en een vlek op onze samenleving.’

Diekstra heeft aangifte bij de politie gedaan en hen de opnames ter beschikking gesteld. De dag na de aangifte heeft hij nog meer opnames aangeleverd, omdat er intussen weer in de portemonnee gegraaid was.

{youtube}EUAfT3_uFP0{/youtube}