VIDEO: Politie filmt recrutenbijeenkomst maffia

De Zwitserse en Italiaanse politie hebben een bijeenkomst van de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta in een plaatsje even boven Zürich gefilmd. Op de bijeenkomst in de Zwitserse plaats werden recruten geïnstrueerd over het reilen en zeilen bij de maffia.  Video na de klik.

'Bij ons kun jealles doen: afpersing, heroïne, cocaïne', wordt er in het filmpje gezegd. 'We hebben alles. 10 kilo, 20 kilo per dag. Ik breng het persoonlijk, maar daarna wil ik er niets meer over weten', aldus een van de maffiabazen tegen de recruten.

Afgelopen vrijdag werden 16 leden van de 'Ndrangheta opgepakt door de Italiaanse en Zwitserse politie. De arrestaties vonden plaats in hetzelfde onderzoek als waarin de video is opgenomen.

De maffiabaas vertelt de recruten onder meer over codes die 'sinds 1830' gelden. De bijeenkomst zou er een zijn geweest van de Frauenfeldclan, die ruim 35 jaar zou bestaan, en naast Italië voornamelijk actief is in Zwitserland en het zuiden van Duitsland. 'De cultuur van Frauenfeld is er een van eer, wijsheid en waardigheid. Het heeft jaren geduurd om die reputatie op te bouwen', waarschuwt de maffioos.

Bekijk hieronder delen van de video, vrijgegeven door de Italiaanse politie en in het Engels ondertiteld door de krant The Telegraph.

{youtube}KjXm4M3df90{/youtube}