VIDEO: schop tegen hoofd bij overval

Een 23-jarige man uit Amsterdam-West is vorig jaar november zwaar mishandeld terwijl hij op straat werd overvallen. Een man schopt het slachtoffer meerdere keren tegen het hoofd en lichaam. Het slachtoffer wordt bloedend achtergelaten en moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht.

Medewerkers van een moskee zien die zondagochtend 17 november een grote plas bloed bij het gebouw. Op beelden van de bewakingscamera zien ze de hieronder getoonde beelden.

Op de Krelis Louwenstraat wordt het slachtoffer aangesproken door de dader. De man zegt tegen hem: "Geef mij je horloge." Hij antwoordt dat hij dat niet doet en loopt door richting de Willem Leevendstraat. De dader gaat hem achterna en op het pleintje voor de moskee pakt hij het slachtoffer van achteren vast en schopt hem onderuit.

Na het slachtoffer ernstig te hebben mishandeld gaat de dader er vandoor met een horloge. Een andere man, die pas later in beeld komt, pakt de portemonnee van het slachtoffer, die bloeden achtergelaten wordt. Hieronder de beelden.