Video van de narco-tanks

Al eerder berichtte Crimesite over geïmproviseerde gepantserde auto’s die drugskartels in elkaar laten schroeven om beter gevechten met wat zwaardere wapens aan te kunnen gaan. De laatste maanden zijn er verschillende gevonden, met name door de Mexicaanse strijdkrachten. Nu is er ook video van dit soort gevaarten. Het zijn vooral de Zeta’s die bezig zijn geweest te investeren in deze bepantsering. De drugsoorlog krijgt steeds meer het karakter van een low-intensity guerilla-oorlog om controle over het platteland.

Daarbij wordt het belangrijk snel en veilig troepen te kunnen verplaatsen, ook als er bijvoorbeeld een vijandige eenheid zich heeft verschanst in een dorpje. 

Wapens komen in grote getale vanuit de Verenigde Staten Mexico binnen. Naar gepantserde voertuigen begint nu ook vraag te ontstaan. De smokkel ervan is minder eenvoudig maar privé-ondernemingen stimuleren de vraag ernaar door de toenemende onveiligheid.

Dat betekent dat drugsorganisaties via een omweg ook toegang kunnen gaan krijgen tot legaal geïmporteerde gepantserde voertuigen. Maar tot die tijd zullen ze eigen oplossingen laten construeren.

Deze “tanks” zijn vorige week door de Mexicaanse marine in beslag genomen, van het Golf-kartel in Camargo.

{youtube}tQc61D_nq5k{/youtube}