Video van de Week is terug

Op veler verzoek terug: de rubriek “Video van de Week”. Iedere vrijdag brengt Crimesite de meest spraakmakende misdaadvideo’s van de interwebs. Deze week is het thema ‘standrechtelijke executies’. Hoe politiemensen en criminelen overal ter wereld, zonder vorm van proces, doodsvonnissen voltrekken. Niet voor jeugdige kijkers…

Deze week: een politieman in Tennesee die een te voet vluchtende verdachte met drie kogels doodt, een afrekening op een voetbaldveldje in Colombia en een geldtransporteur in Argentinie.

1. Voetbal

Plaats delict is Santa Marta, Colombia. Euder Gutiérrez speelde er afgelopen zaterdag een onschuldig potje voetbal met vrienden op een plaatselijk veldje. Maar Gutiérrez is ook de baas van de beruchte bende Los Urabeños, die in 2012 een supermarkt overviel waarbij drie doden vielen. Op de video is te zien hoe een man op hem afrent en door het hoofd schiet.

2.Nashville

Nashville mag dan bekend staan als het hart van de country muziek. De stad in de Amerikaanse staat Tennessee is nu om heel andere redenen in het nieuws. Politieman Andrew Delke (25) wordt er vervolgd vanwege het neerschieten van de ongewapende Daniel Hambrick afgelopen zomer. Op drie verschillende bewakingscamera’s is te zien hoe de politieman rennend de verdachte achtervolgt. Als hij weigert te stoppen, schiet politieman Delke drie maal op hem. Twee kogels in zijn rug en een voltreffer in het hoofd. Hambrick kan het niet meer navertellen.

3. Argentinië

In Buenos Aires is een geldtransporteur van een bank op straat beroofd en dood geschoten. De 37-jarige Javier Vilar had een deeltijdbaan bij Defensie en werkte daarnaast als beveiliger bij een bank. Wanneer hij de bank vorige week vrijdagmiddag verlaat, wordt hij overvallen door twee mannen op scooters. Eén van hem schiet hem in de rug en pakt zijn rugtas met geld.

Eerdere afleveringen van onze serie “Video van de Week”:

Domme boeven special

Executies en GTA

Criminele vrouwen

Twee domme criminelen en een schietkoffer

Een brutale moord, muziek en een achtervolging

Paardenstaarten, een handtasje en een jachtgeweer

The Joker, een carjacking en een heupzwaai

Politieblunder, AR-15 en dummy dakloze

Allahoe Akbar, piraten en pissen verboden

Een jeugdbende, carjacking en doodsangst