Video van de Week: Stars en Stripes

Deze week drie video’s uit de Verenigde Staten van Amerika. Het land van de onbegrensde mogelijkheden. En het land waar je maar beter niet je wapen op een politieagent kunt richten. Dan loopt het slecht met je af.

 

Een achtervolging, een shoot-out en een gewiekste crimineel met een enkelband. Dat zijn de ingredienten van de rubriek ‘Video van de Week’. Alledrie uit Amerika dit keer.

1. Enkelbandje los

Een enkelband is een mooie manier om celruimte te besparen. Dankzij een GPS-ontvanger wordt kan de dader thuis zijn straf uitzitten. Verlaat hij zijn huis, dan gaat er in de centrale een alarm af. Tenzij je de enkelband weet los te maken. Deze gedetineerde laat zien hoe je dat voor elkaar krijgt.

2. Wilde achtervolging

We zijn in Louisiana, in het zuiden van de VS. Een man gaat ervandoor in zijn pickup truck, achtervolgd door de politie. Maar een truck is geen sportwagen. Dus ver komt hij niet. Op een kruising ramt hij twee andere auto’s.

3. Drop that gun

Als je dan door de politie klem bent gereden na een achtervolging, moet je niet met getrokken wapen uit de auto stappen. Daar houden ze niet van in de States. En al helemaal niet als je ook nog gaat schieten. Dan overlijd je acuut aan een loodvergiftiging. Zoals deze man in Rochester aan den lijve ervoer.

Op deze beelden is goed te zien hoe de verdachte op de politie schiet, voordat hij zelf onder vuur wordt genomen.

Eerdere afleveringen van onze serie “Video van de Week”:

Domme boeven special

Executies en GTA

Criminele vrouwen

Twee domme criminelen en een schietkoffer

Een brutale moord, muziek en een achtervolging

Paardenstaarten, een handtasje en een jachtgeweer

The Joker, een carjacking en een heupzwaai

Politieblunder, AR-15 en dummy dakloze

Allahoe Akbar, piraten en pissen verboden

Een jeugdbende, carjacking en doodsangst