Video van de Week: 2 gekken en 2 clowns

Twee gekken en twee clowns dit keer in onze rubriek “Video van de Week”. Met een wraakzuchtige ex-man, een uit de hand gelopen verkeerscontrole en de Braziliaanse Bassie en Adriaan. Kijken na de break.

Een heldhaftige marinier voorkomt een moord in Amerika met de verborgen camera in zijn auto. Een stel overvallers in Brazilië laat zich niet weerhouden door een crash van hun motorfiets. En om te beginnen een heftige schietpartij in Arkansas.

1) Wilde schietpartij

Sheriff Tim Helder uit Washington County geeft een auto een stopteken op een rustige provinciale weg. De bestuurder zet zijn wagen aan de kant, maar begint plotseling als een gek te schieten op de politie. Helder vuurt terug. Het ontaardt in een ouderwetse shoot-out die wonderbaarlijk genoeg zonder slachtoffers eindigt. De vriendin van de schutter, de 29 jarige Luis Cobos-Cenobio, geeft zichzelf even later over en vertelt dat haar vriend drugs in zijn auto had liggen. Cobos-Cenobio is voortvluchtig en wordt meervoudige poging tot moord te laste gelegd.

2)Bassie & Adriaan in Brazilië

Adriaan is acrobaat en Bassie zit vol kattekwaad. Een winkel beroven, dan op hoge snelheid ervandoor op een motor. En als je dan crasht, dan steel je toch gewoon een andere motor.

3) Wraakzuchtige ex

Het leek de 62-jarige Keith James Cote uit Austin, Texas wel een goed idee om zijn vriendin, nadat die hem verlaten had, te vermoorden. Hij benadert een oud-marinier voor het klusje. Die doet net alsof hij het wel wil doen en vraagt Cote om hem even te laten zien waar hij haar dan het beste dood kan schieten. Het daaropvolgende autoritje filmt hij met een verborgen camera en de beelden draagt hij over aan de politie. Cote zit nu vast voor uitlokking moord.