Video van de Week: USA

De bodycams, bewakingscamera’s en dashcams draaiden weer op volle toeren afgelopen week. Het resultaat: gloednieuwe crimebeelden in de rubriek Video van de Week.

Met dit keer een hongerige overvaller, een steekgrage woonwagenbewoner en een reteslimme gedetineerde. Alle drie uit de Verenigde Staten van Amerika.

1. Broodje Poen

De 34-jarige Zachary Miller heeft honger en gaat een broodje halen bij een plaatselijke Subway in Tennessee. Hij besluit meteen maar even de inhoud van de kassa mee te nemen. Als hij weg loopt, realiseert hij zich dat hij zijn broodje is vergeten. Dus hij komt nog even terug. Doorspoelen naar 3 minuten.

2. Trailer Trash

Een man bedreigt iemand met een mes op een trailer park in Seaside, Oregon. De politie komt ter plaatse en hoort de man ‘kill’ zeggen. Hij wordt meteen dood geschoten door een agent. Het gebeurde in 2015 maar deze week oordeelde de rechter dat de schietpartij rechtmatig was.

3. Reteslim

In de bajes op Rikers Island, New York, ontvangt een gevangene bezoek van zijn vrouw en baby. Op bewakingsbeelden is te zien dat de moeder iets in de luier verstopt, de baby aan vaderlief overhandigt en die haalt dat dan weer uit de luier. Vermoedelijk drugs. De man wordt gefouilleerd maar er wordt niks gevonden. Het personeel denkt dat hij de drugs in zijn anus heeft verstopt: daar mogen ze namelijk niet zoeken. Reteslim dus.

Eerdere afleveringen van onze serie “Video van de Week”:

Zo kan het ook

Stars and Stripes

Domme boeven special

Executies en GTA

Criminele vrouwen

Twee domme criminelen en een schietkoffer

Een brutale moord, muziek en een achtervolging

Paardenstaarten, een handtasje en een jachtgeweer

The Joker, een carjacking en een heupzwaai

Politieblunder, AR-15 en dummy dakloze

Allahoe Akbar, piraten en pissen verboden

Een jeugdbende, carjacking en doodsangst