VIDEO: Vermoorde Soufian noemde een naam

De 28-jarige Soufian Lahnstein, die op zondag 1 december 2013 werd doodgeschoten in Maastricht, stond oog in oog met de schutter. Het slachtoffer noemde nadat hij was neergeschoten nog de vermoedelijke naam van de schutter. De politie vermoedt dat de dodelijke schietpartij te maken heeft met drugshandel. Video met de schutter na de break.

Volgens de politie was het slachtoffer actief in de drugshandel maar het zou geen “grote jongen” zijn in Maastricht in omgeving. De dood van Soufian Lahnstein heeft vermoedelijk wel met drugshandel te maken.

Telefoontje

Op zondagavond 1 december 2013 krijgt Soufian thuis een telefoontje en vertelt aan zijn vriendin en zus dat hij weg moet. In zijn nieuwe Volvo V70 heeft Soufian volgens de politie waarschijnlijk ergens onderweg één of twee personen opgepikt en is naar het centrum van Maastricht gereden.

Moord

Op de Overwal wordt hij vervolgens van achter neergeschoten. Dat is op de beelden hieronder te zien. De schutter (foto, rechts) rent achter Soufian aan en het slachtoffer maakt op een gegeven moment een vreemd hupje. Mogelijk is dat het moment dat hij geraakt wordt. Vreemd is dat het slachtoffer daarna nog gewoon verder loopt en dat de schutter weg rent in plaats van nog een keer schiet. Korte tijd later zakt Soufian in elkaar en overlijdt een dag later in het ziekenhuis.

België

Als ambulancebroeders hem naar het ziekenhuis brengen, vraagt één van de hulpverleners aan de half bewusteloze Soufian wie de dader is. Hij mompelt iets dat lijkt op een naam: Ben of Benny of Dan of Danny. De schutter is er vermoedelijk samen met een tweede persoon vandoor gegaan in de auto van het slachtoffer. De Volvo wordt ’s avonds in het Belgische dorpje Jalhay branden aangetroffen. Er zit op dat moment een gestolen Belgische kentekenplaat op de auto.

Hieronder beelden van de dodelijke schietpartij op de Overwal in Maastricht.

{youtube}IXNotZDHvp8{/youtube}