Vier aanhoudingen na cokevangst

Het HARC team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en OM, heeft in het onderzoek dat in april was opgestart naar de vondst van 70 kilo cocaïne vier verdachten aangehouden. Onder de verdachten zijn twee medewerkers van een beveiligingsbedrijf. De rechter-commissaris heeft de verdachten vrijdag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Nicaragua

De drugs werden in april aangetroffen door de Douane in de haven van Rotterdam, in drie tassen die in een container met noten waren geplaatst. De container was afkomstig uit Nicaragua. In het onderzoek dat naar de vondst werd opgestart konden dinsdag 10 juni vier verdachten worden aangehouden.

Beveiligingsbedrijf

Het gaat om een 25-jarige man uit Diemen, een 28-jarige Rotterdammer, een 29-jarige man uit Zwijndrecht en een 47-jarige Rotterdammer. Twee verdachten waren in april werkzaam bij een beveiligingsbedrijf in het Rotterdamse havengebied. De mannen uit Diemen en Rotterdam worden er van verdacht dat ze de drie tassen met cocaïne van het haventerrein hebben willen afhalen. De 29-jarige man uit Zwijndrecht zou hen daarbij behulpzaam zijn geweest door zijn toegangspas aan hen ter beschikking te stellen.