Vier aanhoudingen na schietpartij kickboksgala (UPDATE )

De politie heeft maandagochtend vier personen aangehouden die worden verdacht betrokken te zijn bij een schietpartij tijdens een kickboksgala. Bij de schietpartij, die zondag even voor 20.00 uur in Het Klooster in het Brabantse Zijtaart plaatsvond, viel een dode. Twee andere slachtoffers liggen zwaargewond in het ziekenhuis. De politie zegt te ‘hopen’ dat de schutter is aangehouden.

Onder de vier personen zijn ook de twee gewonden. De politie heeft zondagavond de ingang van het ziekenhuis in Bernhoven in Veghel bewaakt, omdat daar verdachten liggen. 

De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet.

Bij het kickboksgala The Batle III in het gemeenschapshuis aan de Pastoor Clercxstraat in Zijtaart waren zo’n 250 toeschouwers aanwezig. Aan de schietpartij ging een ruzie vooraf die begon bij twee personen in de VIP-ruimte. Even later vlogen de stoelen door de zaal. Een man, die niets met de ruzie te maken had, na een tijdje op en trok een pistool. Hij vuurde daarop op twee personen en vluchtte via de nooduitgang.

Om 19.42 uur kwam er bij de hulpdiensten de melding binnen over de schietpartij. Ter plaatse werden twee zwaargewonden aangetroffen, een 31-jarige en een 37-jarige inwoner uit Veghel. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De 37-jarige Veghelnaar is aan zijn verwondingen overleden. Later meldde zich nog een 30-jarige man uit Veghel zich in het ziekenhuis met verwondingen die hij had opgelopen tijdens het incident.

Uit de eerste getuigenverklaringen werden de twee gewonden, 30 en 31 jaar, als verdachte aangemerkt en zijn in het ziekenhuis aangehouden. Daarnaast kwam de identiteit van twee andere verdachten boven, een 26-jarige en een 32-jarige inwoner uit Veghel. Deze zijn in de loop van de nacht aangehouden. De politie hoopt dat de schutter onder de verdachten zit.

De politie is nog op zoek naar het gebruikte vuurwapen.

Na de schietpartij is er melding gemaakt over nog meer schoten op het marktplein in Zijtaart. De politie zegt tegen Omroep Brabant dat er niets bekend is over een tweede schietpartij.

UPDATE Omroep Brabant meldt dat de zwaargewonde man een kickbokspromotor uit Veghel is. Een van de verdachten zou een 26-jarige kickbokser uit dezelfde plaats zijn. De politie heeft deze informatie niet bevestigd.

Lees ook:

Vechtpartij bij vechtgala: zwaargewonde op IC

{youtube}m4WLMuBbuC0{/youtube}