Vijf aanhoudingen voor overval in politiekleding

Maandag is er een 28-jarige Hagenaar gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij een overval op industrieterrein Forepark in Den Haag. Daar werd op 3 februari een chauffeur van een PostNL vrachtwagen overvallen. De man zat al vast als verdachte voor een andere overval, in Rotterdam.

Bekennende verklaring

Er is ook een 45-jarige vrouw uit Den Haag opgepakt omdat ze verdachte is van heling. Vorige week woensdag hielden agenten, onder meer van een arrestatieteam, al drie Rotterdammers aan, van tussen de 25 en 27 jaar oud. Deze verdachten hebben volgens de politie inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.

Op 3 februari werd op de IJssel in Den Haag rond 18.00 de chauffeur van een vrachtwagen door inzittenden van een personenauto gesommeerd om die te volgen. De inzittenden waren gekleed als politieagenten. Eén van hen stapte uit en gaf de chauffeur een teken om zijn vrachtwagen aan de kant te zetten. De chauffeur volgde de aanwijzingen op. Vervolgens overvielen de mannen de chauffeur met geweld.

80.000 euro

De overvallers gingen er vandoor met een deel van de lading uit de vrachtwagen: een grote hoeveelheid dure telefoons met een geschatte consumentenwaarde van 80.000 euro. De nu aangehouden vrouw had een van de gestolen telefoons in haar bezit.

Na de aanhoudingen zijn verschillende woningen in Rotterdam doorzocht en daarbij zijn spullen in beslag genomen die nog worden onderzocht.

Rechercheurs onderzoeken ook hoe de verdachten in het bezit zijn gekomen van de politie-uniformen.