Vier agenten voor de rechtbank

Komende donderdag staan vier oud-agenten van het Rotterdamse korps terecht voor diefstal, verduistering en poging tot doodslag. De vier kregen eerder ontslag vanwege hun wangedrag. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Doorzeefd

De vier zaken staan deels los van elkaar en staan op de dezelfde zittingsdag op de rol. Twee agenten moeten  voorkomen omdat ze twee jaar geleden het vuur openden op een auto in Schiedam en daarna de feiten in het proces-verbaal niet juist opschreven. De auto werd doorzeefd met kogels. De inzittenden bleven ongedeerd.

Hondenvereniging

Een derde agent is verdacht van fraude en diefstal. Hij was voorzitter van hondenvereniging De IJsselstroom in Capelle aan den IJssel. Hij zou geld verduisterd van leden hebben verduisterd en verzekeringsfraude hebben gepleegd. Hij deed aangifte van diefstal van ruim 12.000 euro verenigingsgeld dat bij hem thuis zou liggen. Hij vervalste ook een brief met een verklaring dat het bestuur hem aansprakelijk stelde voor de schade en probeerde daarmee de verzekeringsmaatschappij op te lichten.

Bekeuringen

De vierde verdachte ex-agent schreef twee jaar forse bekeuringen uit voor snelheidsovertredingen en stak contant betaalde bedragen van nepboetes (tussen de 183 en 994 euro) in zijn eigen zak. Hij opereerde in de buurt van Rockanje en Brielle.