Vier arrestaties en één gewonde bij schietpartij in Maasbree (UPDATE)

Bij een schietpartij in Maasbree (vlakbij Venlo) waarbij meerdere personen en auto’s betrokken waren, is maandagavond een persoon gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten aangehouden. Dinsdag zijn nog twee mensen gearresteerd, daarmee zitten er zes mensen vast.

Rond 20.30 kregen de hulpdiensten meerdere meldingen dat er geschoten was op de Dorpsstraat. Direct na de schietpartij gingen enkele auto’s met inzittenden er vandoor. Gealarmeerde agenten hebben in de omgeving diverse voertuigen gecontroleerd. Twee auto’s zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen er precies bij het incident betrokken zijn, maar een getuige spreekt van acht tot tien mensen. Volgens een andere getuige spraken de mannen Pools en vond het incident plaats ter hoogte van het Poolse restaurant Chopin in de Dorpstraat.

De politie onderzoekt de aanleiding van de schietpartij. Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn voorlopig bezig met een sporenonderzoek aan de Dorpstraat.