Vier arrestaties na Friese schietpartij

Een 51-jarige man uit Oosterwolde is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn huis doodgeschoten. Naar aanleiding van de schietpartij zijn vier mensen door de politie aangehouden.

Overleden in woning

In de meldkamer kwam na middernacht het bericht binnen dat er in een woning in Oosterwolde zou zijn geschoten. Op het opgegeven adres aangekomen, zagen agenten dat daarbij een slachtoffer was gevallen. Personeel van de ambulance en van de traumahelikopter hebben het leven van de man nog proberen te redden. Ze slaagden daar niet in. De man overleed in zijn eigen huis.

Verdachten gepakt

De politie zette daarop de straat af, voerde sporenonderzoek (onder meer met een speurhond) en sprak met getuigen en betrokkenen. Ze ontdekte dat er tijdens de schietpartij nog twee andere personen in de woning aanwezig waren. Die konden daarop als verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 53-jarige inwoner van de Drentse gemeente Noordenveld, en een 58-jarige inwoner van Oosterwolde. Daar bleef het niet bij. Later in de nacht pakte de politie een 41-jarige vrouw uit Oosterwolde en een man van 42 zonder vaste woon- of verblijfplaats op. Ook zij worden door de politie verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. De vier verdachten zitten op het moment vast.