Vier arrestaties in onderzoek A’damse liquidaties

De politie heeft woensdagavond vier bezoekers van een café in Amsterdam West aangehouden. Het café werd rond kwart voor tien ’s avonds binnengevallen in het kader van een onderzoek naar de liquidaties in en rond Amsterdam. Volgens de politie werd in het café illegaal gegokt. Drie van de bezoekers zijn daarom aangehouden, de vierde kon zich niet identificeren.

De politie heeft bovendien een computer, administratie en voor een onbekend bedrag aan contant geld in beslag genomen. Een woordvoerder vertelt tegen de Amsterdamse zender AT5 dat de actie gericht was op ‘plaatsen waar criminelen zich mogelijk ophouden’. Eerder kondigde de Amsterdamse politie al aan op die manier de criminaliteit te ontregelen.

Die tactiek wordt regelmatig toegepast: de politie valt zo nu en dan een café, koffiehuis of andere gelegenheid binnen waar criminelen zich zouden ophouden. Zo werd in juni op het Dijkgraafsplein in Amsterdam een koffiehuis binnengevallen. Daar werden toen tien mensen aangehouden. Bij die inval werden verschillende wapens, waaronder een pistoolmitrailleur gevonden.