Vier arrestaties na massale vechtpartij en grote politie-inzet in Doetinchem

De politie heeft zaterdagnacht vier mannen opgepakt na een massale vechtpartij in Doetinchem waarbij uiteindelijk circa 50 mensen zich tegen de politie keerden. Daarbij werd fors op de politie ingetrapt en geslagen. Eén agent raakte gewond aan haar hand.

Man mishandeld

Even na 3.00 kwam er bij de politie een melding binnen van een flinke vechtpartij in een uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat. Toen agenten daar aan kwamen hadden portiers iedereen al op straat gezet en vertrok een deel van de groep naar de Korte Kapoeniestraat, enkele honderden meters verderop. Daar werd een tot nu toe onbekende man door één man van de groep mishandeld. Toen agenten ingrepen keerden de aanwezigen zich tegen de politie.

Vijftig man

De groep werd steeds groter en uiteindelijk keerden ongeveer vijftig man zich tegenover acht agenten. Volgens de politie werd daarbij “fors op de politie intrapt en geslagen”. Met wapenstokken, pepperspray en versterking uit heel Oost-Nederland werd de rust teruggebracht. In totaal waren daar ongeveer vijftig agenten bij betrokken.

Politiehond

Eén verdachte werd gebeten door een politiehond en door ambulancepersoneel behandeld. Een agent die gewond raakte aan haar hand kon ter plekke behandeld worden. De verdachten zijn twee mannen van 23 en 47 jaar uit ’s-Heerenberg en twee mannen van 23 en 48 jaar zonder vaste woonplaats.