Vier arrestaties om wapenvondsten

De politie heeft eind augustus vier mannen opgepakt in verband met een grote wapenvondst in Amsterdam en Noord-Brabant. De arrestatie werd donderdag pas bekend gemaakt. Het gaat om vier mannen uit Amsterdam van 25, 38, 53 en 69 jaar. Ze werden gevonden door een vingerafdruk op een magazijn.

Dat melden De Telegraaf en Omroep Brabant.

Eerder werd al een 59-jarige man opgepakt vanwege de wapens in Amsterdam. In een woning in Amsterdam werden begin dit jaar onder meer dertien jachtgeweren en automatische wapens gevonden. Justitie denkt dat die zijn gebruikt bij liquidaties in het criminele circuit, maar daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Door de vingerafdruk kwam de politie die vijf mannen op het spoor, die lange tijd werden geobserveerd. In maart werd daarop de 59-jarigeverdachte opgepakt, in augustus volgden de andere vier.

De andere wapenvondst betreft een arsenaal dat in het Brabantse Hulten werd gevonden. In die zaak zit Jan B. vast. Het onderzoek naar de vele moorden in Amsterdam leidde eind mei tot de ontdekking van het wapenarsenaal in Hulten en in Baarle-Hertog (België), panden die op naam staan van Jan B. De politie onderzoekt nu nader of er een verband is tussen de wapenzaak en recente liquidaties in Amsterdam.