Vier coke-verdachten in Rotterdam aangehouden

Rechercheurs van de politie eenheid Rotterdam hebben deze week vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht voorbereidingshandelingen te hebben getroffen voor de aanvoer van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Rotterdam.

Doorzoekingen

De politie was een onderzoek naar de vier personen gestart nadat informatie was binnengekomen dat een van de verdachten betrokken was bij de invoer van drugs in Rotterdam. Tegelijk met de aanhoudingen is op een aantal plaatsen een doorzoeking gedaan. Bij die doorzoekingen zijn onder andere namaak vuurwapens aangetroffen. De aangehouden mannen zijn twee mannen uit Spijkenisse van 62 en 43 jaar en twee Rotterdammers van 55 en 35. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ananassen

Twee van de vier zouden ook 60 kilo cocaïne naar Engeland hebben vervoerd. Eén van de vier zou betrokken zijn geweest bij de invoer van een partij van 300 kilo in een partij ananassen (foto) die in december 2013 in de Rotterdamse haven werd onderschept. Door het onderscheppen van die vangst is grote onrust ontstaan in het criminele milieu. Onder meer Dennis van den B., Rinus Moerer en René F. kwamen op en dodenlijst te staan in verband met deze zending. Dat leidde tot de liquidatie van Moerer in Steenbergen in april 2014 en de vergismoord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs op 1 januari 2014. Eind maart van dit jaar raakte René F. bij een schietpartij gewond. Volgens F. was er een opdracht om hem te doden. Ook dit zou verband houden met deze zaak. Alle genoemde personen hadden een relatie met de eerder dit jaar gearresteerde douanier Gerrit G..

De laatste berichten over deze affaire:

Verdachte mega-zaak overleefde schietpartij

Undercovers bij coke-verdachte op de bank

‘Criminelen kochten meer douaniers om’

Dennis ontkent betrokkenheid cocaïnehandel