Vier daders bij moord Lucas Boom

Lucas Boom (43) is door vermoedelijk drie zwaar bewapende mannen doodgeschoten. Ze stapten uit een Volkswagen Transporterbus die achter zijn auto stond geparkeerd toen hij zijn huis verliet. Dat blijkt uit informatie die de politie in Opsporing Verzocht naar buiten bracht.

Boom moet de dreiging hebben gevoeld omdat hij vrijwel de hoek om is gerend met de drie mannen achter hem aan. De chauffeur van de VW-bus bleef achter het stuur zitten. De drie schutters vuurden ongeveer 50 kogels af met automatische wapens die ook woningen en auto’s troffen. Spelende kinderen op het schoolplein zeiden dat ze gekleurde puntjes op hun kleding zagen toen de schietende mannen passeerden. Getuigen zeiden dat alle daders geheel in het zwart gekleed waren.

In Opsporing Verzocht werd het gerucht bevestigd dat Lucas Boom niet lang voor de liquidatie in elkaar geslagen zou zijn. Dat is volgens de politie gebeurd in Palladium aan het Leidseplein. De politie wil mensen spreken die meer over de achtergrond van deze ruzie weten.