Vier drugsbendes opgepakt rondom stierenrennen

In het noorden van Spanje zijn 29 mensen opgepakt en kilo’s drugs in beslag genomen door de Spaanse politie. De bedoeling van de verdachten was om de drugs te verspreiden tijdens het stierenrennen door de straten van Pamplona, ook bekend als het San Fermin-festival. Dit is dinsdag bekend gemaakt door de Spaanse Politie.

Vier bendes

De politie heeft het over vier drugsbendes die met elkaar in contact stonden. ‘Hoewel elk netwerk onafhankelijk opereerde, stonden ze in direct contact met elkaar.’ Ze hebben geprobeerd om verschillende soorten (hard)drugs het land binnen te smokkelen.

Tijdens de arrestaties en huiszoekingen zijn er door agenten 9 kilo ketamine, 9 kilo hasj en verschillende hoeveelheden, cocaïne, wiet, speed en methamfetamine in beslag genomen.  Daarnaast werden ook meerdere messen, drie vuurwapens, drie voertuigen en €65.000,- aan contact geld in beslag genomen.

Volgens onderzoeks is de ketamine uit Azië afkomstig. Deze zou met behulp van verzorgingsproducten door drugsrunners op vluchten naar Madrid het land in zijn gevlogen.

9 dagen

Het festival van San Fermin start zondag en duurt negen dagen. Op de festiviteiten komen jaarlijks honderdduizenden toeristen af. Hoogtepunt van de feestelijkheden is het stierenrennen door de straten van Pamplona.