Vijf gewonden in Deventer nadat auto inrijdt op terras, bestuurder opgepakt (UPDATE)

Op de Brink in Deventer is zaterdagnacht een auto ingereden op het uitgaanspubliek. Daarbij raakten vijf mensen gewond. Vier gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder is later op de dag opgepakt. Het gaat om een 37-jarige man uit Deventer.

Spoorloos

De bestuurder reed rond 5.30 op de kruising van de Brink en de Keizerstraat. Daar reed de automobilist een terras van een kebabzaak op en werden meerdere mensen aangereden. De bestuurder sloeg op de vlucht. De politie wist wie de man was, maar hij bleef urenlang spoorloos. Hij kon later op de dag worden opgepakt toen hij zichzelf elders in het land meldde bij de politie.

Ruzie

Voorafgaand aan het incident was er een ruzie waarbij iemand is opgepakt. De bestuurder van de auto was waarschijnlijk ook betrokken bij het conflict. Over wat de aanleiding van de ruzie is doet de politie vooralsnog geen uitspraken.

Het terras lag bezaaid met stoelen, tafels en fietsen. Ook naastgelegen terrassen hebben schade en overal liggen glasscherven. De politie heeft de omgeving het gebied afgezet voor onderzoek.