Vier jaar cel voor 34 kilo cocaïne

Een 30-jarige man uit Eindhoven is veroordeeld tot vier jaar cel. Hij werd vorig jaar juni gesnapt met 34 kilo coke. De man liep tegen de lamp, omdat hij werd aangehouden vanwege rijden op een scooter zonder helm in een voetgangersgebied. De vriendin van de man is vrijgesproken. 

De man werd in juni 2016 aangehouden toen hij zonder helm op een scooter reed over het voetgangersgebied in het centrum van Eindhoven. Omdat hij zich niet kon legitimeren, liep een agent een stukje met hem mee om op zijn voorstel uit het zicht van het publiek in de tas van verdachte te kijken. De verdachte liet op dat moment zijn tas vallen en probeerde te ontsnappen richting een rangeerterrein van de NS. Daar werd hij alsnog gepakt.

Cash

In de tas trof de politie bijna 23 kilo cocaïne aan. Vervolgens werd in de schuur van de woning van de man aan de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven nog eens 11 kilo cocaïne gevonden. In de woning zelf vond de politie 168.000 euro cash, die in beslag werd genomen. De rechtbank bepaalde dat het geld niet terug gegeven hoeft te worden.

Vrijspraak

De vriendin van de verdachte verbleef ook in de woning waar de drugs en het geld werden aangetroffen. Er is volgens de rechtbank geen bewijs dat zij wist dat er drugs en geld aanwezig waren of dat haar vriend drugs vervoerde. Zij wordt daarom vrijgesproken van betrokkenheid bij de misdrijven.