Vier jaar cel voor marteling in Almelo

Twee mannen uit Almelo zijn door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot vier jaar cel omdat zij op gewelddadige en sadistische manier een man zwaar hebben mishandeld. In een Almelose woning werd het slachtoffer is een nacht lang vastgehouden, tegen zijn wil getatoeëerd, gemarteld, ernstig bedreigd en bekogeld met een vaas en blikken bier.

Bloedsporen

Ook werd hij gedwongen om zijn eigen bloedsporen van de vloer te dweilen. Een en ander gebeurde in de nacht van 19 op 20 mei 2019. De volgende ochtend slaagde hij erin om te ontsnappen. De man was uitgenodigd door kennissen om wat te komen drinken. Overigens waren er nog meer onbekende mannen bij die het slachtoffer bedreigden.

Naderhand was het slachtoffer was doodsbang. Hij durfde eerst geen aangifte te doen.

Geen berouw

Er is een telefoon gevonden waarop een video stond van het aanbrengen van een tatoeage. De rechtbank vindt dat veel details uit de verklaringen van het slachtoffer overeenkomen met de resultaten van forensisch onderzoek.

De twee verdachten hebben niet verteld hoe ze tot de mishandelingen waren gekomen. Volgens de rechtbank hebben ze geen verantwoordelijkheid voor hun daden genomen en toonden ze geen berouw. Eén van de advocaten sprak van een ‘gezellige tatoeëeravond’.

De twee moeten ook een schadevergoeding betalen van 5.730 euro.

De eis van het Openbaar Ministerie was zes jaar.

Zie het vonnis.