Vier jaar cel voor slachtoffer bomaanslag

De 45-jarige Edwin K. uit Erp wiens auto op 31 oktober vorig jaar op de openbare weg in Veghel explodeerde is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot vier jaar cel voor onder meer het bezit en de productie van amfetamine. 

Productie harddrugs

K. raakte zwaargewond bij de bomaanslag, wie daarvoor verantwoordelijk was is niet duidelijk geworden. Bij de ontplofte auto was amfetamine aangetroffen. K. had al drugsdelicten op zijn naam staan. Zijn echtgenote verklaarde kort na de explosie dat haar man op weg was naar het huis van zijn overleden ouders in Veghel. Bij een doorzoeking van die woning trof de politie ruim 4 kilo heroïne, 1 kilo cocaïne, 4 kilo metamfetamine en 2 kilo amfetamine aan. Verder werden in die woning stoffen en voorwerpen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de productie van harddrugs en bleek dat er heroïne, amfetamine en metamfetamine was geproduceerd (zie hier het vonnis).

Verkeersruzie

De rechtbank concludeert uit de bewijsmiddelen dat K. deze feiten niet in samenwerking met anderen maar alleen heeft gepleegd. Verder is de man veroordeeld voor vernieling in mei vorig jaar in Veghel. Hij stak na een verkeersruzie een band van een auto lek en moet daarvoor een boete betalen van 250 euro. Ook moet hij de eigenaar een nieuwe band vergoeden.

Medische verzorging

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de man meerdere keren eerder is veroordeeld voor onder meer drugsdelicten. Hij was dus een gewaarschuwd man, vindt de rechtbank. De rechtbank zegt zich te realiseren dat K. tijdens de explosie van zijn auto (ernstig) gewond is geraakt en dat hij hiervan nog steeds moet herstellen. Dit is voor de rechtbank echter geen reden om tot een andere strafoplegging te komen. De penitentiaire inrichtingen in Nederland zijn uitgerust om hem adequate medische verzorging te bieden, aldus de rechtbank.

Zie ook:

‘Onbeschaafde behandeling’ na aanslag

Bestuurder ontplofte auto aangehouden

‘Bestuurder ontplofte auto handelde drugs’

Politie onderzoekt ontploffen rijdende auto