Vier jaar geëist tegen lid Satudarah

Vrijdag is voor de rechtbank in Almelo vier jaar cel geëist tegen een lid van motorclub Satudarah uit Enschede, zo meldt RTV Oost. De man wordt verdacht van mishandeling en afpersing. In juni zou hij een man in Almelo ernstig hebben mishandeld. Verder zou hij 11.000 euro op van een vrouw hebben afgeperst. Hij zou dat bedrag eerder aan haar hebben geleend.

Volgens de officier van justitie heeft de Enschedeër de vrouw na de dood van haar echtgenoot een jaar de tijd gegeven om te rouwen. Daarna zouden de dreigementen en afpersingen zijn begonnen. De officier van justitie zegt een duidelijke link te zien tussen het geweld en het lidmaatschap van de verdachte van motorclub Satudarah.

De verdachte is de tweede man van Satudarah in Enschede. Advocaat Speijdel vindt dat justitie vooringenomen is. Volgens hem was het proces heel anders verlopen als zijn verdachte lid van een schaakclub was geweest.

De rechtbank had gezorgd voor extra beveiliging, omdat verwacht werd dat meerdere Satudarahleden de zitting bij zouden willen wonen. Dat bleek achteraf niet nodig, niemand kwam opdagen.

Luister naar advocaat Speijdel tegen RTV-Oost: