Vier jaar voor overval op geldwagen Zandvoort

De rechtbank in Haarlem heeft een 30-jarige man veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar voor een overval op een geldtransportwagen bij het Holland Casino in Zandvoort, op 18 november 2019. Daar komt ruim 2,5 jaar gevangenisstraf bij omdat hij in de fout ging tijdens de proeftijd die werd opgelegd voor een eerdere overval.

Beelden

Onder bedreiging van een vuurwapen moest de medewerker van het geldtransport in Zandvoort een sealbag aan overvallers meegeven. Daarin zat 80.000 euro.

Tegen de medewerker werd geroepen dat er geschoten zou worden. De overvallers zijn na de overval op een scooter weggereden. De 30-jarige verdachte die nu terechtstond werd later door agenten herkend op beelden. De rechtbank vindt die herkenningen betrouwbaar.

Een tweede verdachte (31) zou chauffeur van een auto zijn geweest, die de dader(s) eerder op de dag van de overval in Zandvoort zou hebben afgezet Hij is vrijgesproken omdat niet kan worden vastgesteld dat hij wist van de overval. De identiteit van een derde man is onbekend.

Proeftijd

In 2014 is de verdachte voor een eerdere overval door het hof in Amsterdam veroordeeld tot een celstraf van 8 jaar waarvan een deel voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. In juli 2019 kwam hij daardoor vrij. Toch ging hij tijdens de proeftijd weer de fout in. De rechtbank herroept daarom de voorwaardelijke gevangenisstraf van 974 dagen (ruim 2,5 jaar) die hij toen kreeg opgelegd. Dat betekent dat hij die tijd ook in detentie zal moeten blijven zitten.