‘Vier kopers politie-informatie in beeld’

In het onderzoek rond “politiemol” Mark M. uit Weert heeft de recherche vier nieuwe, vermoedelijke afnemers van politie-informatie gehoord als verdachten. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie heeft dit gisteren bevestigd aan De Limburger.

Negen verdachten

Meer informatie wilde zij niet verstrekken aan de verslaggever Paul Bots en Jos Emonts.
De nieuwe aanhoudingen brengen het totaal aantal verdachten in deze zaak op negen: Mark M.. zijn handlanger Marc. S. uit Eindhoven, de vermoedelijke klanten Tom van H. uit Geldrop, Berry S. uit Veldhoven een eerder getraceerd klant in Spanje en vier vermeende nieuwe kopers van geheime politie-informatie, waar politieman Mark M. jarenlang toegang tot had.

Geldstromen

Tot grote teleurstelling van het Openbaar Ministerie zit sinds woensdag geen enkele verdachte meer in de cel. Voor de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak staat nu 15 mei 2017 staat als voorlopige startdatum gepland. Justitie heeft eerder – op basis van informatie van de Criminele Inlichtingen Eenheid – berekend dat M. ruim 800.000 euro kan hebben verdiend aan het lekken van informatie aan criminelen. De recherche zoekt nu naarstig naar geldstromen die deze vermeende illegale inkomsten kunnen onderbouwen. Dat gebeurt in vijf landen. De Limburger meldt dat de recherche tot nu toe niet verder is gekomen dan de vaststelling dat M. minstens 70.000 euro in zijn financiën niet kan verantwoorden.