Vier mannen bij Rotterdam opgepakt vanwege 1,3 ton heroïne in Engeland

In Bergschenhoek (Zuid-Holland) zijn vier mannen opgepakt vanwege de smokkel van 1300 kilo heroïne in de Britse havenstad Felixstowe. De drugs met een straatwaarde van 130 miljoen euro zaten in pakketten verstopt tussen handdoeken en badjassen. Nooit eerder onderschepten de Britten in één keer zoveel heroïne, meldt de National Crime Agency (NCA).

Lege container

Nadat de drugs na zes uur uitladen in beslag werden genomen, vertrok de lege container van Felixstowe naar de haven van Antwerpen en vervolgens per vrachtwagen naar een loods in Bergschenhoek. In de loods werden drie mannen (48, 51 en 53 jaar) opgepakt die bezig waren de lading te lossen. Een 27-jarige man uit Bergschenhoek die er vandoor ging in zijn auto werd bij Bunnik aangehouden.

Het onderzoek in Nederland en Engeland wordt voortgezet. De vier verdachten worden woensdag voorgeleid aan het OM in Nederland. Het is nog niet bekend of zij aan Engeland worden overgeleverd.

Identieke wijze

Begin augustus probeerden drugssmokkelaars op vrijwel dezelfde manier 398 kilo heroïne van Felixstowe naar Nederland te smokkelen. De onderschepte lading drugs zat toen ook verstopt tussen handdoeken en badjassen.