Vier meisjes in een rioolbuis

Zaterdagavond heeft de politie vier Albanese mannen aangehouden op verdenking van mensenhandel of mensensmokkel. Vier jonge Aziatische vrouwen en één Aziatische man werden door de politie gevonden in een rioolbuis. Het gaat vermoedelijk om Vietnamezen.

Beveiliger

Volgens de politie kwam er rond 22.30 een melding binnen van een beveiliger die sprak over vier verdachte mannen die op de Hanzeweg in Barneveld stonden. Ze leken te hebben geparkeerd op de carpoolplaats bij de A1. Toen de politie poolshoogte ging nemen zagen ze de mannen niet maar wel de Aziatische vrouwen of meisjes, zittend in een rioolbuis. De Aziatische jongeman was er vandoor gegaan en werd iets later op een bedrijfsterrein in de omgeving aangetroffen.

Opvangadres

De slachtoffers konden zich niet identificeren. Het onderzoek naar hun leeftijden en herkomst is nog gaande. Wel is inmiddels duidelijk dat het vermoedelijk om Vietnamezen gaat, deels volwassenen en deels minderjarigen. De slachtoffers zijn eerst opgevangen op het politiebureau, en gaan vandaag naar een opvangadres.

Politiehond

De vier verdachten kreeg de politie later die avond te pakken op een bedrijfsterrein aan de Hanzeweg waarbij een politiehond werd ingezet. Het zijn vier Albanese mannen van 28, 29, 32 en 38 jaar oud. De zaak is overgedragen aan het Team Mensenhandel van de politie Oost-Nederland.