Vier Nederlanders met brandbommen opgepakt in Antwerpen

De Antwerpse politie heeft maandagnacht waarschijnlijk een aanslag in het drugsmilieu verijdeld, zo schrijft de Gazet van Antwerpen. Vier Nederlanders zijn opgepakt nadat hun auto door de politie werd gecontroleerd. Dat gebeurde in de omgeving van de Stenenbrug in Borgerhout, niet ver van het voormalige eethuis Poke Bowl Place, van de familie Ben Saddik. In de auto lagen brandbommen en een vuurwapen.

(beeld van aanslag op restaurant in Antwerpen-Zuid eerder deze zomer)

Plan

De vier verdachten worden dinsdag verhoord door de federale gerechtelijke politie en daarna vermoedelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Wat de mannen precies van plan waren is onduidelijk.

Gesloten

De politiecontrole vond plaats op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout, vlakbij de Stenenbrug. Het pand van eethuis Poke Bowl Place van de familie Ben Saddik was deze zomer al driemaal het doelwit van een aanslag. Er werd met een geweer op de gevel geschoten en tweemaal bestookt met vuurwerkbommen.

De Antwerpse burgemeester besloot begin vorige week dat Poke Bowl Place wordt gesloten, net als twee andere zaken die recent het doelwit waren van aanslagen.

Zie de meest recente berichten over de aanslagen in Antwerpen:

‘Belgische criminele familie martelt aanslagplegers’

‘Neergeschoten man in Antwerpen lijkt conflict in drugsmilieu’

Twee ontploffingen bij appartementsgebouw in Antwerpen

Explosie bij pannenkoekenrestaurant in Antwerpen