Vier Nederlanders opgepakt in Spanje om wiethandel

Aan de Costa del Sol zijn door de Spaanse Nationale Politie deze week vier Nederlanders gearresteerd die volgens de politie lading gaven aan een criminele organisatie die wiet verhandelde. Het onderzoek begon met aanwijzingen dat Nederlanders vanuit Fuengirola met internationale drugshandel bezig zouden zijn.

Bij de eerste oriëntatie ontdekten agenten dat de verdachten over een luxe huis in Fuengirola beschikten, dat deels werd gebruikt als kinderdagverblijf. Daar werden zendingen softdrugs opgeslagen die de groep plaatselijk opkocht van producenten om het naar Nederland te transporteren.

Op 20 september waren er invallen. Tijdens die operatie hebben de onderzoekers 201 kilo marihuana, 30 kilo hasj, 5.120 euro, vier auto’s, zeven mobiele telefoons en hulpmiddelen voor het wegen, verpakken en distribueren van de drugs in beslag genomen.

De vier Nederlanders hadden volgens de politie relaties met criminelen die zich daar bezig hielden met drugs- en wapenhandel. Ze hebben allen een strafblad met feiten over drugshandel, wapenhandel en criminele organisatie.